Transportul de marfa este considerat a fi un set de activitati logistice de baza si consta in crearea utilitatilor de loc si de timp. De fapt clientul nu utilizeaza doar simpla deplasare spatiala a marfurilor, ci cumpara un set de activitati la care participa o serie de componente: participantii primari (furnizorii), transportatorii, guvernul (prin reglemetarile legislative impuse in acest domeniu) si publicul, prin nevoile si cerintele sale.

Importanta transporurilor se realizeaza pe doua cai si anume: la nivel macro si microeconomic. Factorii care influenteaza pe acesta din urma sunt: utilitatea de loc, de timp, de forma, impactul asupra competitivitatii, contributia la costuri si preturi, efectul de parghie asupra profitului, impactul asupra unor activitati logistice si influenta asupra altor laturi ale activitatii organizatiei. Cel mai semnificativ este pretul, intrucat acesta este un important factor de selectie a transportatorului. Tocmai de aceea se tine cont de economia de scara, care presupune cresterea cantitatilor transportate pentru reducerea costurilor de transport pe unitatea de produs, cat si economia de distanta care presupune descresterea pretului proportional cu marirea distantei de transport.

De asemenea, in ceea ce priveste factorii macroeconomici care determina importanta activitatii de transport a marfurilor, acestia tin de posibilitatea specializarii geografice, productia pe scara mare, intesificarea concurentei, dar si dezvoltarea economica a unei tari.

transport rutier marfa

Transporturi de marfa interne

EUROTRANSPREST ofera pentru transportul de marfa pe teritoriul Romaniei o serie de servicii si solutii optimizate pentru a oferi clientilor sai o experienta placuta.

Transporturi de marfa internationale

Pentru transporturile internationale ne-am gandit sa oferim clientilor nostri mai multe solutii ce includ transporturile rutiere, maritime si aeriene.

Consultanta si intermediere

Detii un camion, insa nu gasesti clienti care sa apeleze la serviciile oferite de tine? Ai o mica afacere din domeniul logistic / transporturi si doresti consultanta?
EUROTRANSPREST iti poate oferi servicii de intermediere sau consultanta, deschizandu-ti calea catre o colaborare fructuoasa. Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi.