transport rutier marfa international

Transport rutier international de marfa

EUROTRANSPREST ofera solutii flexibile de transport rutier de marfa cu greutati cuprinse intre 0,5 si 40 tone, adaptate la necesitatile clientului pentru incarcaturi interne si internationale colective, cu incarcari partiale sau totale prin transport rutier si combinat.
Abordarea noastra a afacerii incepe intotdeauna cu intelegerea nevoilor si cerintelor clientilor nostri. Intelegerea buna a afacerii si cerintelor dumneavoastra in combinatie cu portofoliul nostru flexibil de produse, cunoasterea industriei si intelegerea dinamicii pietei este cheia pentru succesul nostru reciproc.
Transporturile rutiere se pot efectua in doua variante de incarcare:

 • incarcare completa (full truck load – FTL);
 • incarcare partiala (less that truck load – LTL)

Putem oferi tarife de transport marfuri competitive atat pentru export cat si pentru import in si din tari precum Portugalia, Spania, Franta, Anglia, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Italia, Elvetia, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Turcia, Grecia, Ucraina, Rusia, Moldova. Transporturile se executa in baza conventiilor internationale CMR / TIR.

transport naval international

Transport naval international de marfa

Transportul naval (maritim) ca unul din cele mai vechi sisteme de transport, a aparut si s-a dezvoltat vertiginos datorita avantajelor pe care le are in raport cu celelalte categorii de transport. Comertul maritim a crescut de patru ori în ultimii 40 de ani si se prevede ca se va tripla in jurul anului 2020.

Transportul maritim consuma doar o zecime din combustibilul pe tona/kilometru necesar pentru transportul rutier. Serviciile de expediere incep cu analiza sarcinii de transport. Aceasta ne permite sa gasim ruta optima cuplata cu cea mai buna alternativă de timp si cost. Noi manipulam incarcaturi mici necontainerizate, unificam Incarcaturi Mai Mici de un Container (less that container load – LCL) si organizam transporturi de Incarcatura de Containere Pline (full container load – FCL), toate conform nevoilor dumneavoastră.

Daca sunteti interesat de serviciile de transport maritim de marfa va rugam sa ne contactati cu cel putin 3 zile inainte de data efectuarii transportului, pentru a va face o oferta de pret.

transport aerian international

Transport aerian international de marfa

EUROTRANSPREST pune la dispozitia clientilor posibilitatea de transport aerian de marfa, oferind o gama larga de servicii pe baza de grafic si specializate, sprijinite de transportatorii nostri preferati. Noi putem sa va oferim flexibilitatea intre conexiuni standardizate cu orare fixe sau chartere aeriene.
Lucrand cu lideri de piata, noi va oferim preturi competitive pentru toate cerintele de timp si costuri. Toate procesele logistice cap la cap sunt sprijinite de sisteme de varf pentru managementul informatiei, inzestrand clientul cu transparenta totala a incarcaturii de marfa.

Daca sunteti interesat de serviciile de transport aerian de marfa va rugam sa ne contactati cu cel putin 3 zile inainte de data efectuarii transportului, pentru a va face o oferta de pret.

Tipuri de marfa transportabila in regim international

Transport marfa paletizata

europalet marfa Paletul este o structura speciala pe care se aranjeaza marfa, cu un design conceput pentru a fi manipulat usor cu ajutorul motostivuitoarelor sau a macaralelor de mici dimensiuni. Acestia pot fi fabricati din lemn, carton, metal sau plastic. Dimensiunile paletilor sunt standardizate, existand diferente insa intre cei utilizati in SUA si cei utilizati in Europa (denumiti si europaleti).

Marfurile ce pot fi paletizate includ, dar nu se limiteaza la:

 • echipamente (componente, subansamble, piese de schimb, etc.);
 • electronice si electrocasnice;
 • materiale textile (imbracaminte, incaltaminte, etc.);
 • produse alimentare (congelate, conservate, uscate, semipreparate, etc.);
 • bauturi alcoolice si non-alcoolice, apa imbuteliata, etc.

Transport marfa vrac

marfa vrac Marfurile vrac sunt acele marfuri neambalate sub o forma standardizata: palet sau container. Acestea pot fi impartite in doua categorii din punct de vedere al prezentarii: marfurile vrac propriu-zise si marfurile vrac la bucata.

Marfurile vrac propriu-zise sunt marfurile care nu sunt ambalate sub nici o forma. Astfel de marfuri sunt cerealele, minereurile (feroase si neferoase), carbunii, cimentul, lemnul, unele produse chimice (fertilizatori, pulberi rasinoase, granule si pelete din plastic, fibre sintetice, etc.), alimente (cartofi, zahar, sare, seminte), produse de cariera concasate sau sortate (nisip, agregate, piatra bruta), etc.
Marfurile vrac la bucata sunt marfurile ambalate in saci, cutii, baloti, butoaie sau alte recipiente. Tot in aceasta categorie intra si alte produse la bucata cum ar fi autovehiculele si utilajele necontainerizate.

Transport marfa containerizata

marfa container Containerizarea este un sistem standardizat de ambalare a diverselor marfuri pentru transportul intermodal al acestora.
Containerele vin in mai multe variante si ofera posibilitatea transportului rutier, feroviar, maritim sau aerian.
Tipurile de marfuri ce pot fi containerizate includ, dar nu se limiteaza la:

 • echipamente (componente, subansamble, piese de schimb, etc.);
 • materiale textile (imbracaminte, incaltaminte, etc.);
 • materiale siderurgice (tabla, sarma, fier beton, profile metalice, tevi, etc.);
 • cherestea si produse din lemn
 • utilaje, masini (utilaj petrolier, industrial, agricol, etc.);
 • autovehicule;
 • produse alimentare (congelate, conservate, uscate, semipreparate, etc.);
 • bauturi alcoolice si non-alcoolice, apa imbuteliata, etc.